Hiivaa sisältävän erikoisrehun tarkoitus on edistää lehmän pötsin hyvinvointia. Hiiva vakauttaa lehmän fysiologista ruoansulatusta ja lisäksi vähentää elimistön liiallisen happamoitumisen riskiä.

Kun hiiva kuluttaa happea, pötsin olosuhteet muuttuvat otollisemmaksi 

Miten hiiva käytännössä toimii? Elävä hiiva pilkkoo hiilihydraatteja pötsissä. Hiilihydraatit toimivat hiivasolujen ravinnonlähteenä ja ravinnon lisäksi elävän hiivan toiminnalle tärkeää on myös happi. Hiiva käyttää happea aineenvaihdunnassa ja pötsissä oleva hiivakanta kuluttaakin siellä olevan hapen pois.  Kuitua hajoittavat fibrolyyttiset mikrobit viihtyvät hapettomissa olosuhteissa, joten mitä hapettomampi pötsi on, sen otollisempi ympäristö se on näille mikrobeille. Hiivan avulla pystytään siis parantamaan pötsin sisällä olevia olosuhteita tuotannon kannalta tehokkaampien mikrobien toimintaa varten.  

Tehokkaat mikrobit auttavat parempiin pitoisuuksiin 

Hiivan toiminnasta hyötyneet kuitua hajottavat mikrobit tuottavat entistä enemmän haihtuvia rasvahappoja, joita lehmä käyttää energianlähteinä maidontuotannossa. Kuidun paremmalla pilkkomisella saavutetaankin usein paremmat pitoisuudet maitoon ja kohonnut EKM-maitotuotos. 

Kuitua hajottavien mikrobien lisäksi hiivan toiminnasta ja hapettomista olosuhteista hyötyvät laktaattia- eli maitohappoa hyödyntävät mikrobit, jotka käyttävät pötsin happamuutta aiheuttavaa maitohappoa aineenvaihdunnassa. Hiiva siis parantaa pötsin olosuhteita monella eri tavalla. 

Hiivan lisäämisellä ravintoon saavutetaan useita etuja. Tärkeimpiä niistä ovat parantunut rehun hyötysuhde, parantunut tuotos ja pötsin happamoitumisen riskin vähentäminen. 

Yksi tuote, helppo annostelu  

Uudistettu Premi-Tähti-sarjamme on kokonaisvaltainen osa huipputuottoisen karjan ruokintaa. Lisäsimme kivennäisiin elävää Actisaf®-hiivaa, biotiinia ja orgaanista seleeniä sekä eri tuotosvaiheisiin tarpeellisia ainesosia.

Lypsäville: Premi-Tähti Maito Max Oh+ Korkea kalsiumpitoisuus, korkea E-vitamiinipitoisuus, enemmän fosforia, täysin orgaaniset hivenaineet: kupari, sinkki ja mangaani.

Umpilehmille: Premi-Tähti Fosfori Oh+ Negatiivinen anioni-kationisuhde, Safmannan® – fraktioitua hiivaa, täysin orgaaniset hivenaineet: kupari, sinkki ja mangaani.

Nuor- ja lihakarjalle: Premi-Tähti Seleeni Oh+ Korkea kalsiumpitoisuus ja enemmän fosforia. Enemmän orgaanisia hivenaineita.

Uudistuneen Premi-Tähti -kivennäissarjan tuotteissa on siis kaikki tarvittava yhdessä säkissä!

Täsmätuote, sellaisenaan tai appeeseen jaettavaksi

Tähti-Hiiva Balanssi on elävää hiivaa sisältävä erikoistuote, jonka voi helposti annostella joko appeeseen tai säilörehun päälle. Tähti-Hiiva Balanssin avulla parannat rehun käytön hyötysuhdetta. Tähti-Hiiva Balanssin suositeltu päiväannos on 150 – 300 g/pv/ eläin. Tähti-Hiiva Balanssia voidaan käyttää sekä korkeatuottoisille lypsylehmille, että tehokkaasti ruokittaville lihantuotantoon kasvattaville eläimille. 

Kysy lisää elävän hiivan ja Tähti-Hiiva Balanssin käytöstä asiantuntevalta rehutiimiltämme!